श्री राम स्तुति | श्री राम चंद्र कृपालु लिरिक्स – shri ram stuti

श्री राम स्तुति | श्री राम चंद्र कृपालु लिरिक्स – shri ram stuti

राम स्तुति: श्री राम चंद्र कृपालु लिरिक्स

राम स्तुति एक पवित्र रचना है जो भगवान राम के प्रति आदर और प्रशंसा को समाहित करती है। यह स्तुति उन दिव्य गुणों की महिमा को संकल्पित करती है जो भगवान राम में मौजूद हैं। इस स्तुति के सुन्दर छंदों ने भगवान राम की प्रतिष्ठा, भक्ति और कृपा की भावना को जगाया है। इसलिए, आइए हम राम स्तुति के चमत्कारी संसार में समाहित हों और उसमें छिपी आध्यात्मिक महिमा का पता लगाएँ।

॥दोहा॥
श्री रामचन्द्र कृपालु भजुमन
हरण भवभय दारुणं ।
नव कंज लोचन कंज मुख
कर कंज पद कंजारुणं ॥ॐ॥

कन्दर्प अगणित अमित छवि
नव नील नीरद सुन्दरं ।
पटपीत मानहुँ तडित रुचि शुचि
नोमि जनक सुतावरं ॥ॐ॥

भजु दीनबन्धु दिनेश दानव
दैत्य वंश निकन्दनं ।
रघुनन्द आनन्द कन्द कोशल
चन्द दशरथ नन्दनं ॥ॐ॥


शिर मुकुट कुंडल तिलक
चारु उदारु अङ्ग विभूषणं ।
आजानु भुज शर चाप धर
संग्राम जित खरदूषणं ॥ॐ॥

इति वदति तुलसीदास शंकर
शेष मुनि मन रंजनं ।
मम् हृदय कंज निवास कुरु
कामादि खलदल गंजनं ॥ॐ॥

मन जाहि राच्यो मिलहि सो
वर सहज सुन्दर सांवरो ।
करुणा निधान सुजान शील
स्नेह जानत रावरो ॥ॐ॥

एहि भांति गौरी असीस सुन सिय
सहित हिय हरषित अली।
तुलसी भवानिहि पूजी पुनि-पुनि
मुदित मन मन्दिर चली ॥ॐ॥

॥सोरठा॥
जानी गौरी अनुकूल सिय
हिय हरषु न जाइ कहि ।
मंजुल मंगल मूल वाम
अङ्ग फरकन लगे।
रचयिता: गोस्वामी तुलसीदास

ram stuti lyrics in hinglish

॥ Doha ॥
Shri Ramachandra Kripalu Bhajuman,
Harana Bhavabhaya Daarunam ।
Navakanja Lochana Kanja Mukhakara,
Kanja Pada Kanjaarunam ॥ॐ॥

Kandarpa Aganita Amita Chhav Nava,
Neela Neerara Sundaram ।
Patapita Maanahum Tadita Ruchi Shuchi,
Navmi Janaka Sutaavaram ॥ॐ॥

Bhaju Deena Bandhu Dinesh Daanav,
Daityavansha Nikandanam ।
Raghunanda Aananda Kanda Kaushala,
Chanda Dasharatha Nandanam ॥ॐ॥

Sira Mukuta Kundala Tilaka Chaaru,
Udaaru Anga Vibhooshanam ।
Aajaanu Bhuja Shara Chaapadhara,
Sangraama-jita-khara Dooshanam ॥ॐ॥

Iti Vadati Tulsidas Shankar,
Shesha Muni Manaranjanam ।
Mama Hridayakanja Nivaas Kuru,
Kaamaadi Khaladal Ganjanam ॥ॐ॥

Manu Jaahin Raacheu Milihi so Baru,
Sahaja Sundara Saanvaro ।
Karuna Nidhaan Sujaan Seelu,
Sanehu Jaanat Raavaro ॥ॐ॥

Ehi Bhaanti Gauri Asees Suni Siya,
Sahita Hiyan Harashi Ali ।
Tulsi Bhavaanihi Pooji Puni Puni,
Mudit Man Mandir Chalee ॥ॐ॥

॥ Sortha ॥
Jaani Gauri Anukool,
Siya Hiya Harashu Na Jaye Kaheen ।
Manjula Mangala Moola,
Bam Anga Pharkana Lage ॥ॐ॥

श्री राम स्तुति लिरिक्स: वचनों में भक्ति का व्यक्तिगतीकरण

shri ram stuti lyrics वे शब्द हैं जो भगवान राम की आराधना और समर्पण को व्यक्त करते हैं। इन लिरिक्स के माध्यम से भक्ति को वचनों में प्रकट किया जाता है और यह मानो भगवान के सामर्थ्य और दया की कहानी सुनाते हैं। यह लिरिक्स हमें राम की महिमा, भक्ति और संपूर्णता की ओर प्रेरित करते हैं। इसलिए, श्री राम स्तुति लिरिक्स ने हिन्दी भाषा में एक अद्वितीय धार्मिक साहित्य का निर्माण किया है।


Leave a Comment